Over mezelf

In 1997 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Utrecht. Hierna heb ik mijn Master gehaald aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 1999 ben ik gaan werken in het RadboudUMC, aanvankelijk op de hartafdeling. In 2005 ben ik gestart met de bekkenfysiotherapie in het RadboudUMC. Sinds 2010 heb ik mijn eigen praktijk voor bekkenfysiotherapie. Voor de multidisciplinaire consulten ben ik wekelijks in het RadboudUMC aanwezig. Dit is voor het Nijmeegs Universitair Bekkenbodemcentrum Isabella en het pijnbehandelcentrum op Dekkerswald.

Daarnaast heb ik 8 jaar als docent gewerkt op de Master opleiding Bekkenfysiotherapie aan de Stichting Opleidingen Muskeloskeletale Therapie (SOMT) in Amersfoort. Op dit moment begeleid ik bekkenfysiotherapeuten in opleiding tijdens hun praktijkstage, geef ik praktijkonderwijs (mini-klinieken) en neem ik praktijkexamens af. Voor de Verkorte Master Bekkenfysiotherapie van Avans+ begeleid ik Master bekkenfysiotherapeuten in de afstudeerfase met hun onderzoek en thesis.

In 2019 ben ik gestart met een promotietraject “Bekkenfysiotherapie bij chronische bekkenpijn” in het RadboudUMC. Hiervoor is onder andere een landelijke inventarisatie uitgevoerd bij alle bekkenfysiotherapeuten van Nederland om inzicht te krijgen in strategieën van de beroepsgroep bij patiënten met deze klachten.

Tenslotte geef ik meerdere keren per jaar voordrachten en onderwijs aan urologen en gynaecologen (in opleiding). Ik ben lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, de Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie en de International Continence Society.